Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszechstronne: obiad albo przystawka, w zależności od dodatków.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1191
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 316
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1440
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 478
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1191
Składniki
Śledzie pokroić na kawałki szerokości ok. 1,5 cm. Cebulkę posiekać, jabłko obrać, zetrzeć grubo na tarce + skropić cytryną. Połączyć cebulkę z jabłkiem, dodać śmietanę, troszkę cukru, pieprzu, ewent. soli. Wymieszać.
Śledzie rozłożyć na dość płaskim półmisku. Na wierzch wyłożyć pierzynkę, udekorować natką. Gotowe:) Smacznego:) PS. Śledź świetnie smakuje z ziemniakami puree :) Ja podaję ten zestaw jako danie obiadowe w piątek ;)