Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszechstronne: obiad albo przystawka, w zależności od dodatków.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Śledzie pokroić na kawałki szerokości ok. 1,5 cm. Cebulkę posiekać, jabłko obrać, zetrzeć grubo na tarce + skropić cytryną. Połączyć cebulkę z jabłkiem, dodać śmietanę, troszkę cukru, pieprzu, ewent. soli. Wymieszać.
Śledzie rozłożyć na dość płaskim półmisku. Na wierzch wyłożyć pierzynkę, udekorować natką. Gotowe:) Smacznego:) PS. Śledź świetnie smakuje z ziemniakami puree :) Ja podaję ten zestaw jako danie obiadowe w piątek ;)