Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszechstronne: obiad albo przystawka, w zależności od dodatków.
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 404
Każdego roku robię konserwy wakacyjne. Takie domowe są najlepsze. Wypływają...
Odsłon: 404
Składniki
Śledzie pokroić na kawałki szerokości ok. 1,5 cm. Cebulkę posiekać, jabłko obrać, zetrzeć grubo na tarce + skropić cytryną. Połączyć cebulkę z jabłkiem, dodać śmietanę, troszkę cukru, pieprzu, ewent. soli. Wymieszać.
Śledzie rozłożyć na dość płaskim półmisku. Na wierzch wyłożyć pierzynkę, udekorować natką. Gotowe:) Smacznego:) PS. Śledź świetnie smakuje z ziemniakami puree :) Ja podaję ten zestaw jako danie obiadowe w piątek ;)