Do góry

Przekąski Przepis na:

śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą

śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 1712

Dodano:

Odsłon: 4958

Pyszne nietypowe śledzie w śmietanie ze słodkim dodatkiem jabłek. Od wielu lat je robimy na wigilijny stół i nie tylko. Mój przepis jest ekspresowy. Dzięki temu w kilka minut można przygotować ekspresową przekąskę. Ilość śmietany można dobrać wedle własnych upodobań.

Składniki

  • 5 podwójnych marynowanych lub solonych płatów śledziowych
  • 2 duże jabłka
  • 1 cebula
  • 200g śmietany 12 lub 18%
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie należy pokroić w dzwonki.

    Majonez mieszamy razem ze śmietaną, solą i pieprzem. Jabłka i cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Aby owoce nie ciemniały szybko wrzucamy je do sosu śmietanowego. Doprawiamy do maku i wykładamy na śledzie. Całość posypałam nasionami chia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń