Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź z jabłkiem to klasyczne połączenie smaków, które często gości na naszych stołach i z pewnością jest doskonale znane wszystkim miłośnikom tych ryb. Możemy się jednak założyć, że śledź z jabłkiem Magdy Gessler, jeszcze nie pojawił się w waszym domu. To ciekawe połączenie kilku niecodziennych smaków, Magda Gessler zaprezentowała w jednym z odcinków swojego programu "Kuchenne Rewolucje".
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 909
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 909
Składniki
Jabłka pokrój w niedużą kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Ubij śmietanę razem z octem, aż stanie się gęsta. Dodaj do niej musztardę, miód, pokrojone w kostkę jabłka i cebulę, posiekany drobno koperek oraz pieprz i sól. Do tak przygotowanego sosu przełóż śledzie pokrojone w duże kawałki.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Tak przygotowane śledzie z jabłkiem Magdy Gessler możesz podawać na kajzerce lub na ziemniakach upieczonych w mundurkach. Idealnym dodatkiem do nich będą jabłka szara reneta pokrojone w ósemki i upieczone na maśle.