Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź z jabłkiem to klasyczne połączenie smaków, które często gości na naszych stołach i z pewnością jest doskonale znane wszystkim miłośnikom tych ryb. Możemy się jednak założyć, że śledź z jabłkiem Magdy Gessler, jeszcze nie pojawił się w waszym domu. To ciekawe połączenie kilku niecodziennych smaków, Magda Gessler zaprezentowała w jednym z odcinków swojego programu "Kuchenne Rewolucje".
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 241
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 120
Z zewnątrz lekko chrupiące w środku mięciutkie. Kotlety o dość wyrazistym smaku.
Odsłon: 241
Czasem trzeba odpocząć od mięsa i spróbować czegoś innego. Oto propozycja na...
Odsłon: 120
Składniki
Jabłka pokrój w niedużą kostkę. Cebulę posiekaj w drobną kostkę.
Ubij śmietanę razem z octem, aż stanie się gęsta. Dodaj do niej musztardę, miód, pokrojone w kostkę jabłka i cebulę, posiekany drobno koperek oraz pieprz i sól. Do tak przygotowanego sosu przełóż śledzie pokrojone w duże kawałki.
Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Tak przygotowane śledzie z jabłkiem Magdy Gessler możesz podawać na kajzerce lub na ziemniakach upieczonych w mundurkach. Idealnym dodatkiem do nich będą jabłka szara reneta pokrojone w ósemki i upieczone na maśle.