Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź z kaparami

Śledź z kaparami

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 558

Dodano:

Odsłon: 6593

bardzo smaczna wersja śledzika

Składniki

  • Filety śledziowe, 1 opakowanie
  • ogórek korniszon, 3 szt
  • jajka ugotowane na twardo, 4 szt
  • cebula (może być czerwona), 2 szt małe
  • szczypiorek, 1 pęczek
  • koperek, 1 pęczek
  • kapary, 5 łyżeczek
  • majonez, szklanka
  • śmietana, szklanka
  • sól, pieprz
  • mleko do namoczenia śledzi
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Śledź z kaparami

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić na kawałki ok 2 cm i namoczyć w mleku. Ogórki, jajka i cebule pokroić w drobną kostkę, posiekać szczypiorek i koperek.

  2. Majonez wymieszać ze śmietaną, do sosu dodać wszystkie pokrojone składniki, kapary oraz śledzie i razem wymieszać. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Wstawić na pół godziny do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 26 kwietnia 2013 pychota, zostawiam "kciuka" i zabieram do ksiązki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń