Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zastanawiacie się już nad nową wersją śledzia na tegoroczne święta? Coś nowego w mojej kuchni to śledź z wędzoną makrelą. Zrobiłam dziś, aby wypróbować przed Bożym Narodzeniem. Ryba okazała się hitem.Wszystkim domownikom bardzo posmakowała, dlatego zagości u nas również na Wigilii.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3315
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3723
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 483
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3315
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3723
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 286
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 483
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie przez noc. Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody przez ok 2 minuty. Jeśli po tym czasie nadal są twarde, zostawiamy pod przykryciem w wodzie. Makrelę obrać ze skóry i dokładnie oczyścić z ości. Zemleć przez maszynkę razem z cebulą i grzybami. Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem dokładnie połączyć, dodać koncentrat. Doprawić do smaku.
Pastą smarować płaty śledziowe, zawinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczką. Ułożyć na talerzu. Polać oliwą, posypać świeżo mielonym pieprzem. Na każdym rolmopsie kładziemy odrobinę majonezu i natkę pietruszki. Wstawiamy na ok 12 godzin do lodówki.