Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy zastanawiacie się już nad nową wersją śledzia na tegoroczne święta? Coś nowego w mojej kuchni to śledź z wędzoną makrelą. Zrobiłam dziś, aby wypróbować przed Bożym Narodzeniem. Ryba okazała się hitem.Wszystkim domownikom bardzo posmakowała, dlatego zagości u nas również na Wigilii.
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 159
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4977
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 140
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1832
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 159
Pierożki inspirowane pielmieni i kołdunami i chinkali. Po ugryzieniu pierożka...
Odsłon: 4977
Kotlet mielony z łopatki wieprzowej podany z ziemniakami i sałatką z kapusty,...
Odsłon: 140
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1832
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie przez noc. Grzyby ugotować w niewielkiej ilości wody przez ok 2 minuty. Jeśli po tym czasie nadal są twarde, zostawiamy pod przykryciem w wodzie. Makrelę obrać ze skóry i dokładnie oczyścić z ości. Zemleć przez maszynkę razem z cebulą i grzybami. Ogórki kiszone kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko razem dokładnie połączyć, dodać koncentrat. Doprawić do smaku.
Pastą smarować płaty śledziowe, zawinąć jak rolmopsy i spiąć wykałaczką. Ułożyć na talerzu. Polać oliwą, posypać świeżo mielonym pieprzem. Na każdym rolmopsie kładziemy odrobinę majonezu i natkę pietruszki. Wstawiamy na ok 12 godzin do lodówki.