Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie gajowego to rewelacyjne połączenie śledzi i grzybów leśnych. Idealne sprawdzą się nie tylko na Świąteczny stół ale również i na imprezy. Są proste w przygotowaniu.
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1143
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2879
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1143
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13605
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2794
Składniki
Grzyby przygotowuję dzień wcześniej. Moczę w zimnej wodzie i zostawiam tak na całą noc. Na drugi dzień wymieniam wodę i gotuję grzyby ok. 45 minut. Na patelni podsmażam cebulę pokrojoną w pióra. Podsmażam tylko kilka minut. Dodaję podgotowane grzyby oraz przecier pomidorowy. Gotuję jeszcze kilka minut. W misce umieszczam śledzie pokrojone na mniejsze kawałki. Wcześniej je delikatnie opłukałam. Dodaję grzyby, cebulę oraz przyprawy wraz z octem. Delikatnie mieszam. Takie śledzie gajowego najlepiej smakuję na następny dzień. Polecam serdecznie.