Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

Autor:

Przepisów i artykułów: 878 Ocena: 16872

Dodano:

Odsłon: 17981

Idealne na Święta

Składniki

  • 500 g filetów śledziowych
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • świeżo zmielone przyprawy : goździki, cynamon, ziele angielskie, pieprz
  • 4 rozkruszone liście laurowe
  • korzeń imbiru, 2 cm , świeżo posiekany
  • 3 czerwone cebule
  • 4 łyżki koncentratu pomodorowego
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • cukier
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie korzenne

Przygotowanie

  1. Utarłem cukier puder z goździkami, cynamonem, pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym i imbirem. Natarłem tą mieszanką filety śledziowe. Ułożyłem je w misce , przykryłem i wstawiłem na noc do lodówki.
    Następnego dnia obrałem cebulę, pokroiłem w plastry, zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat, sól, pieprz i cukier. Wszystko wymieszałem i przestudziłem.
    Śledzie pokroiłem na kawałki, ułożyłem w salaterce, obłożyłem cebulą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń