Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie korzenne

Śledzie korzenne

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 614

Dodano:

Odsłon: 5190

już troszkę z myślą o świętach

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety umyć, zalać wodą i moczyć przez 1-2 godziny, potem pokroić na małe (2-3 cm) kawałki,
    Cebulę pokroić w półplasterki. W wyparzonym słoiku układać warstwami cebulę i śledzie, włożyć listek laurowy, kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz 2-3 goździki, pół plasterka cytryny, razem ze skórką.
    Po wierzchu posypać ziołami i zalać olejem, odstawić do lodówki w zakręconym słoju

  2. Gotowe już na drugi dzień a najlepsze na trzeci.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń