Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, niezbyt kwaśne śledzie
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 188
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 484
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2975
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 142
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 188
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 484
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2975
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 142
Składniki
1. śledzie wymoczyć, tak jak lubimy, pokroić, 2. zagotować 1 szkl wody z 1 szkl octu, pokrojona w krążki cebulą, zielem angielskim, pieprzem i cukrem, wystudzić, 3. w pojemniku ułożyć śledzie, pokropić lekko olejem, wymieszać z marynowanymi warzywami, zalać wodą z octem (zalewa musi być całkiem zimna), można też wykorzystać część zalewy z marynowanych warzyw, 4. odstawić do lodówki co najmniej na 1 dzień, smacznego