Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1279
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 936
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 236
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 281
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 1279
Piernik cystersów łączy tradycyjne korzenne smaki z lekko orzeźwiającym, cytr...
Odsłon: 936
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 236
Prosta w przygotowaniu, szybka i smaczna sałatka warzywna którą lubię przygot...
Odsłon: 281
Składniki
1. śledzie wymoczyć, tak jak lubimy, pokroić, 2. zagotować 1 szkl wody z 1 szkl octu, pokrojona w krążki cebulą, zielem angielskim, pieprzem i cukrem, wystudzić, 3. w pojemniku ułożyć śledzie, pokropić lekko olejem, wymieszać z marynowanymi warzywami, zalać wodą z octem (zalewa musi być całkiem zimna), można też wykorzystać część zalewy z marynowanych warzyw, 4. odstawić do lodówki co najmniej na 1 dzień, smacznego