Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
śledzie z dodatkiem miodu,
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 269
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 98
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 167
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 269
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 98
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 167
Składniki
Śledzie kroimy na kawałki i moczymy 2-3 godziny w wodzie. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Następnie należy zeszklić cebulę. Do cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy, miód, sok z cytryny oraz rodzynki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy wszystko dokładnie mieszając. Śledzie przekładamy wystudzonym pomidorowym sosem.