Śledzie po cygańsku
Składniki
- Filety śledziowe 400g
- Cebula
- Ketchup pikantny szklanka
- Ogórki konserwowe 3 sztuki
- Musztarda 2 łyżeczki
- Cukier pół łyżeczki
- Papryka słodka pół łyżeczki
- Papryka ostra pół łyżeczki
- Olej 3 łyżki
- Pieprz
- Sól
Składniki
- Filety śledziowe 400g
- Cebula
- Ketchup pikantny szklanka
- Ogórki konserwowe 3 sztuki
- Musztarda 2 łyżeczki
- Cukier pół łyżeczki
- Papryka słodka pół łyżeczki
- Papryka ostra pół łyżeczki
- Olej 3 łyżki
- Pieprz
- Sól

Etapy przygotowania
Filety śledziowe pokroić na małe kawałki. W rondelku rozgrzać olej. Cebulę pokroić w piórka. Dusić cebulę aż zmięknie dodać soli do smaku.
Do cebuli dodać ketchup,musztardę,cukier,sól,pieprz i papryki. Chwilę mieszać i odstawić do ostygnięcia.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać do sosu razem z pokrojonymi śledziami. Przełożyć do słoika i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)



Składniki
- Filety śledziowe 400g
- Cebula
- Ketchup pikantny szklanka
- Ogórki konserwowe 3 sztuki
- Musztarda 2 łyżeczki
- Cukier pół łyżeczki
- Papryka słodka pół łyżeczki
- Papryka ostra pół łyżeczki
- Olej 3 łyżki
- Pieprz
- Sól
Filety śledziowe pokroić na małe kawałki. W rondelku rozgrzać olej. Cebulę pokroić w piórka. Dusić cebulę aż zmięknie dodać soli do smaku.
Do cebuli dodać ketchup,musztardę,cukier,sól,pieprz i papryki. Chwilę mieszać i odstawić do ostygnięcia.
Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać do sosu razem z pokrojonymi śledziami. Przełożyć do słoika i schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Gratulujemy pomysłu. Bardzo nam się podoba :-)
zrobię w tym roku, bo zapowiada się mega aromatycznie :), megakciukas !