Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardziej wyrazistych smaków. Połączenie kolorowego pieprzu i imbiru z dodatkiem korzennych przypraw jest wyjątkowo aromatyczny. Danie idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole, ale może być też zakąską czy przekąską z dowolnej okazji. Wspaniale smakuje na świeżym pieczywie, ale także jako składnik sałatek. Całość przygotujesz zaledwie w kwadrans, a możliwość przygotowania śledzi z wyprzedzeniem sprawia, że będą idealne dla osób zabieganych i zapracowanych.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5577
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5577
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
Śledzia wyjmij z oleju i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój go na kawałki o szerokości ok. 3 cm.
Szalotkę drobno posiekaj lub pokrój w cienkie piórka.
Goździki, ziele angielskie, liście laurowe i anyż wsyp na suchą patelnię. Podsmażaj je przez minutę, a następnie dodaj imbir, pieprz i chili. Mieszaj wszystko razem przez kilka sekund.
Przyprawy przełóż do miski. Dodaj olej, musztardę, sok z cytryny i miód. Wymieszaj całość na jednolitą masę, a następnie dołóż śledzia. Pokryj rybę marynatą.
W czystym słoiku układaj naprzemiennie szalotkę ze śledziem. Zamknij szczelnie naczynie i włóż do lodówki.
Śledzie po diabelsku będą gotowe do spożycia po 2-3 dniach. Przechowywane w lodówce zachowują świeżość nawet do miesiąca.