Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w formie sałatki. Wszystko razem wymieszane. Śledzie, marchewka i cebula. Do tego koncentrat pomidorowy i mamy pyszne danie. Dobrze się sprawdzi na świątecznym stole.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 509
Pyszne i lekkie danie obiadowe.
Odsłon: 960
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
Odsłon: 185
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 98
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 509
Pyszne i lekkie danie obiadowe.
Odsłon: 960
Obiad grzybiarza zabielany mlekiem kokosowym.
Odsłon: 185
Lekki deserek składający się z twarogu z dodatkiem maku, śmietanki oraz pure...
Odsłon: 98
Składniki
Śledzie namoczyć. Ja miałam w oleju, dlatego moczyłam tylko godzinę, ale jeśli są z beczki, to kilka godzin. Marchewkę ugotować na półtwardo. Następnie obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić na ósemki, jeśli są duże to na więcej kawałków. Na patelnię wlać olej. Włączyć gaz. Na zimny olej, wrzucić cebulę.
Smażyć kilka minut, tak żeby cebula straciła surowość. Nie powinna się zarumienić. Do cebuli dodać utartą marchewkę i koncentrat pomidorowy. Wymieszać i wyłączyć gaz. Przyprawić solą i pieprzem, ale delikatnie, bo śledzie są słone. Zostawić do wystudzenia.
Śledzie pokroić na dwu, trzy centymetrowe kawałki. Dodać do wystudzonych warzyw i wymieszać Przełożyć do naczynia i wstawić do lodówki, minimum na 12 godzin, żeby się przegryzły.