Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka śledziowa pochodząca z Kaszub. Polecamy nie tylko na wigilijne stoły.
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8498
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 339
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4912
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45214
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8498
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 339
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5162
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4912
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45214
Składniki
Filety śledziowe przez kilka godzin moczymy w mleku. Odsączamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 2-3 cm kawałki. Cebule kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cukier i podsmażamy przez chwilę. Następnie wlewamy ocet, dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie ze sobą łączymy, dusimy 5 min i zestawiamy z ognia. Dodajemy gorczycę, ponownie mieszamy i studzimy. Do sosu dodajemy filety, mieszamy i przekładamy do słoików. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na kilka dni przed podaniem.