Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka śledziowa pochodząca z Kaszub. Polecamy nie tylko na wigilijne stoły.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15217
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4914
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45778
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 765
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15217
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4914
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45778
Składniki
Filety śledziowe przez kilka godzin moczymy w mleku. Odsączamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na 2-3 cm kawałki. Cebule kroimy w piórka, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy cukier i podsmażamy przez chwilę. Następnie wlewamy ocet, dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Całość dokładnie ze sobą łączymy, dusimy 5 min i zestawiamy z ognia. Dodajemy gorczycę, ponownie mieszamy i studzimy. Do sosu dodajemy filety, mieszamy i przekładamy do słoików. Zakręcamy i wkładamy do lodówki na kilka dni przed podaniem.