Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2559
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3207
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6434
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2559
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3207
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102047
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6434
Składniki
Śledzie przełożyłem do miski, zalałem 2 l zimnej wody z dodatkiem octu. Odstawiłem na ok. 2 godziny. Po tym czasie odsączyłem i pokroiłem na dzwonka. Suszone prawdziwki opłukałem, przełożyłem do miski, zalałem wrzącą wodą. Gdy grzyby napęczniały wtedy je osączyłem i przepuściłem przez maszynkę z drobnym sitkiem. Cebule obrałem, pokroiłem w cienkie talarki. W szerokim rondlu ułożyłem warstwami : śledzie, cebulę i grzyby, doprawiłem każdą warstwę solą i pieprzem oraz pokruszonymi liśćmi laurowymi. Po ułożeniu wszystkich warstw zalałem śledzie oliwą. Dusiłem na bardzo małym ogniu przez godzinę. Tak przygotowane śledzie można podać zarówno na ciepło jak i na zimno.