Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po szwedzku

Śledzie po szwedzku

Autor:

Przepisów i artykułów: 706 Ocena: 14547

Dodano:

Odsłon: 22192

Miodowo musztardowy sos idealnie pasuje do śledzi.

Składniki

  • śledzie ala matiasy ze słonej zalewy 6 szt
  • olej, cebula, pieprz
  • sos szwedzki:
  • miód 2 łyżki, musztarda 2 ł, oliwa 100 ml, koperek 2 łyżki, pieprz i sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Śledzie po szwedzku

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyłam w wodzie przez noc, a potem przełożyłam płaty cebulą, posypałam pieprzem i zalałam olejem.

    https://smaker.pl/przepis-sledzie-w-czerwonej-cebuli,168557,fafiatko.html

  2. Zrobiłam sos szwedzki, wymieszałam miód, musztardę i oliwę z pieprzem, jeszcze trochę soli.

    https://smaker.pl/przepis-sos-szwedzki,158227,fafiatko.html

  3. Proponuję polewać śledzie sosem przed podaniem, smakują wybornie. Osobiście nie przepadam, gdy śledzie są zbyt długo zamarynowane w słodkawym sosie, jak to Szwedzi lubią.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń