Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po tatarsku

Śledzie po tatarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 120 Ocena: 1049

Dodano:

Odsłon: 7394

Znakomita, lekko pikantna przekąska na każdą okazję :)

Składniki

  • 50 dag solonych filetów śledziowych
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2-3 cebule sałatkowe
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki
  • do dekoracji:
  • jajko na twardo
  • zielona sałata
  • dowolna zielenina
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety zalać mlekiem, zostawić na 2-3 godziny w lodówce, po czym wyjąć, osuszyć ręcznikiem papierowym i razem z cebulą drobno posiekać. Wymieszać dokładnie olej z koncentratem pomidorowym, przyprawić musztardą , pieprzem i papryką. Sos wymieszać ze śledziami i cebulą, przykryć i wstawić na godzinę lub dwie do lodówki. Przed podaniem uformować porcje, ułożyć na liściach sałaty, posypać drobno pokrojonym jajkiem i dowolną zieleniną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 listopada 2018 Śledzika pod każdą postacią biorę bez pytania :) Pycha, mniami :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń