Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj śledziki w innej odsłonie. W octowej zalewie zachowują swoją kruchość i smak – polecam :)
Na początek do garnuszka wlewam wodę, ocet oraz dodaję listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Wszystko zagotowuję – to będzie moja octowa zalewa. Gdy będzie się ona już gotowała, wyłączam gaz i pozostawiam do ostygnięcia. Mniej więcej po 10 minutach dodaję cukier i dobrze mieszam, aby ładnie się rozpuścił. Ważna, abyśmy śledzie zalali zimną zalewą. Gorąca zalewa sprawi, że śledzie się rozpadną.
Śledzie kroję w niewielkie kawałeczki, a cebulę w piórka. Do słoika wkładam na przemian – warstwa cebuli i warstwa śledzia. Słoik wypełniam chłodną zalewą. Na wierzch dodaję listki laurowe i ziele angielskie z zalewy. Na sam koniec dodaję też na wierzch odrobinę oleju. Słoik zakręcam i odstawiam na przynajmniej 3 dni di lodówki.
Smacznego!!!
Tradycyjnie na Święta w sklepach pojawia się olej lniany o niewiarygodnych wł...
Odsłon: 25477
Te śledzie są po prostu pyszne. Polecam.
Odsłon: 13612
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8942
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 407
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 41
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8942
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 407
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 41
Składniki
Na początek do garnuszka wlewam wodę, ocet oraz dodaję listki laurowe, ziele angielskie i pieprz. Wszystko zagotowuję – to będzie moja octowa zalewa. Gdy będzie się ona już gotowała, wyłączam gaz i pozostawiam do ostygnięcia. Mniej więcej po 10 minutach dodaję cukier i dobrze mieszam, aby ładnie się rozpuścił. Ważna, abyśmy śledzie zalali zimną zalewą. Gorąca zalewa sprawi, że śledzie się rozpadną.
Śledzie kroję w niewielkie kawałeczki, a cebulę w piórka. Do słoika wkładam na przemian – warstwa cebuli i warstwa śledzia. Słoik wypełniam chłodną zalewą. Na wierzch dodaję listki laurowe i ziele angielskie z zalewy. Na sam koniec dodaję też na wierzch odrobinę oleju. Słoik zakręcam i odstawiam na przynajmniej 3 dni di lodówki. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażona cukinia do obiadu
Przekąski
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Smażona cukinia do obiadu
Nie macie pomysłu, jak wykorzystać cukinię w kuchni? Przygotujcie z niej smac...
Odsłon: 236
Ekspresowe roladki z tortilli z rzodkiewką i szczypiorkiem
Ekspresowe roladki z tortilli idealne na śniadanie, kolację lub na imprezę. W...
Odsłon: 171