Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie które dzisiaj przygotowałam to śledzie które są od wielu ,wielu lat w naszej rodzinie. Śledzie w sosie śmietankowym połączonym z majonezem i musztardą, górę śledzi pokrywają pokrojone w drobną kostkę jajka. Śledzie bardzo smaczne. Polecam jako przekąskę na teraz jak i na świąteczny stół. Smacznego
nóż, deska, ręcznik papierowy, miska lub salaterka, garnuszek, łyżka,
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2067
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17935
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1957
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2067
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17935
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1957
Składniki
przygotowanie około 30 minut + moczenie Filety zalać zimną wodą i moczyć około 1 - 2 godzin. w zależności jak mocno są śledzie słone. Odsączyć na ręczniku papierowym i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i drobno pokroić. Przygotować sos; Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać ,a następnie połączyć ze śledziami i ponownie wymieszać. Tak przygotowane śledzie zakryć i włożyć do lodówki na 2 -3 godziny. Ugotowane na twardo jajka obrać i drobno posiekać. Śledzie przed podaniem posypać posiekanymi jajkami i oprószyć posiekaną cebulką zieloną lub szczypiorkiem. Smacznego
Przygotowanie sosu i śledzi.
Dodanie pokrojonej cebuli.
Śledzie przygotowane do schłodzenia i przegryzienia smaków.
Śledzie gotowe do podania.