Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 376
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3473
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 119
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 205
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki ok 2 cm. Można pokroić po skosie, żeby ładnie wyglądały. Umyty zielony ogórek obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Powstały sok z ogórka usunąć najlepiej na sicie odciskając. Ogórka przełożyć do salaterki i dodać jogurt, majonez, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz cytrynowy. Pomieszać. Dodać pokrojone śledzie. Sól dodać do smaku. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny żeby smaki się połączyły. Można zajadać np ze świeżymi ziemniakami. Można podać jako przystawkę np na Wigilię. Smacznego.