Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 129
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 490
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 238
Dzisiaj kolejna moja kapusta kiszona, tym razem kiszona w słoikach. Kapusta k...
Odsłon: 129
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięse...
Odsłon: 490
Lekka i pełna smaku galareta. Mięso na indyczych golonkach jest niezwykle soc...
Odsłon: 238
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na kawałki ok 2 cm. Można pokroić po skosie, żeby ładnie wyglądały. Umyty zielony ogórek obrać i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Powstały sok z ogórka usunąć najlepiej na sicie odciskając. Ogórka przełożyć do salaterki i dodać jogurt, majonez, posiekany koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz cytrynowy. Pomieszać. Dodać pokrojone śledzie. Sól dodać do smaku. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny żeby smaki się połączyły. Można zajadać np ze świeżymi ziemniakami. Można podać jako przystawkę np na Wigilię. Smacznego.