Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w zimowej odsłonie. Przepis na te pyszne śledzie to idealna propozycja potrawy wigilijnej lub zakąski na „śledzika”. Sprawdzi się na każdym przyjęciu i uroczystości rodzinnej. Śledzie potrzebują minimum trzech dni aby się zamarynować, zrobić je możesz wiec wcześniej. Po prostu pyszne!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1074
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104879
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23060
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1074
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104879
Składniki
Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, aby napęczniała i zmiękła. Śledzie wyjąć z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki.
Na dno 1 litrowego słoika wyłożyć pokrojona w kostkę biała cebule. Na niej ułożyć cześć odcedzonej z wody żurawiny, na żurawinie ułożyć cześć pokrojonych śledzi. Warstwę śledzi z wierzchu przyprawić pieprzem, dodać listek laurowy i kilka ziaren ziela. Na śledziach ułożyć następną warstwę, tym razem zaczynając od pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli. Składniki układać w ten sam sposób do ich wykończenia.
Na koniec całość zalać olejem. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 3 dni. Smacznego!