Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w zimowej odsłonie. Przepis na te pyszne śledzie to idealna propozycja potrawy wigilijnej lub zakąski na „śledzika”. Sprawdzi się na każdym przyjęciu i uroczystości rodzinnej. Śledzie potrzebują minimum trzech dni aby się zamarynować, zrobić je możesz wiec wcześniej. Po prostu pyszne!
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 137
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 271
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 418
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 137
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 271
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 418
Składniki
Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, aby napęczniała i zmiękła. Śledzie wyjąć z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki.
Na dno 1 litrowego słoika wyłożyć pokrojona w kostkę biała cebule. Na niej ułożyć cześć odcedzonej z wody żurawiny, na żurawinie ułożyć cześć pokrojonych śledzi. Warstwę śledzi z wierzchu przyprawić pieprzem, dodać listek laurowy i kilka ziaren ziela. Na śledziach ułożyć następną warstwę, tym razem zaczynając od pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli. Składniki układać w ten sam sposób do ich wykończenia.
Na koniec całość zalać olejem. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 3 dni. Smacznego!