Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w zimowej odsłonie. Przepis na te pyszne śledzie to idealna propozycja potrawy wigilijnej lub zakąski na „śledzika”. Sprawdzi się na każdym przyjęciu i uroczystości rodzinnej. Śledzie potrzebują minimum trzech dni aby się zamarynować, zrobić je możesz wiec wcześniej. Po prostu pyszne!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 197
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 197
Składniki
Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na 15 minut, aby napęczniała i zmiękła. Śledzie wyjąć z opakowania i pokroić na mniejsze kawałki.
Na dno 1 litrowego słoika wyłożyć pokrojona w kostkę biała cebule. Na niej ułożyć cześć odcedzonej z wody żurawiny, na żurawinie ułożyć cześć pokrojonych śledzi. Warstwę śledzi z wierzchu przyprawić pieprzem, dodać listek laurowy i kilka ziaren ziela. Na śledziach ułożyć następną warstwę, tym razem zaczynając od pokrojonej w kostkę czerwonej cebuli. Składniki układać w ten sam sposób do ich wykończenia.
Na koniec całość zalać olejem. Słoik szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 3 dni. Smacznego!