Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe z cebulką i świeżym koprem, doprawione olejem, po prostu pyszne.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 798
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 798
Składniki
Śledzie moczymy w dużej ilości zimnej wody, najlepiej całą noc, wtedy są najlepsze na sól.. Wyjmujemy z wody, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, koper drobno siekamy. Wkładamy śledzie do słoika, posypujemy koprem i cebulą i tak warstwami. Śledzie układamy dość ciasno, ale nie ugniatamy. Zalewamy olejem który wypełni powstałe w słoju szczeliny. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.