Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety śledziowe z cebulką i świeżym koprem, doprawione olejem, po prostu pyszne.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5820
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14243
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 312
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5820
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 14243
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 312
Składniki
Śledzie moczymy w dużej ilości zimnej wody, najlepiej całą noc, wtedy są najlepsze na sól.. Wyjmujemy z wody, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, koper drobno siekamy. Wkładamy śledzie do słoika, posypujemy koprem i cebulą i tak warstwami. Śledzie układamy dość ciasno, ale nie ugniatamy. Zalewamy olejem który wypełni powstałe w słoju szczeliny. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.