Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyłem oleju z pestek winogron. Mniej wpływa na smak śledzi.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2485
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18221
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2485
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18221
Składniki
Śledzie moczyłem kilka godzin , zmieniając 2-3 razy wodę, następnie osączyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki. Cebulę pokroiłem w dość grube piórka. Sparzyłem je wrzątkiem. Osączyłem. Listki laurowe, pieprz, jałowiec, ziele angielskie i gorczycę włożyłem do moździerza i utarłem na miazgę. W słoikach ułożyłem warstwami śledzie, cebulę, utarte przyprawy. Całość zalałem olejem. Słoiki wstawiłem do lodówki na co najmniej 24 godziny.