Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne śledzie w oleju, ale tym razem zamiast oleju rzepakowego użyłem oleju z pestek winogron. Mniej wpływa na smak śledzi.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2032
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1710
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2032
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1710
Składniki
Śledzie moczyłem kilka godzin , zmieniając 2-3 razy wodę, następnie osączyłem i pokroiłem na mniejsze kawałki. Cebulę pokroiłem w dość grube piórka. Sparzyłem je wrzątkiem. Osączyłem. Listki laurowe, pieprz, jałowiec, ziele angielskie i gorczycę włożyłem do moździerza i utarłem na miazgę. W słoikach ułożyłem warstwami śledzie, cebulę, utarte przyprawy. Całość zalałem olejem. Słoiki wstawiłem do lodówki na co najmniej 24 godziny.