Przekąski Przepis na:
Śledzie z cebulką w oleju lnianym

Przepisów i artykułów: 115 Ocena: 1471
Dodano: 29.01.2017
Odsłon: 11736
Składniki
- 500 g solonych płatów śledziowych (Matias)
- 2 duże cebule
- ok. 200 ml oleju lnianego
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Płaty śledziowe moczyć w wodzie 0,5 h. Następnie zlać wodę i pokroić je na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Układać w dużym słoiku (0,9 l) na przemian warstwami, raz śledzie, raz cebulka, aż do zapełnienia. Całość zalać olejem lnianym. Słoik mocno zakręcić i odstawić do lodówki na 3 dni, żeby smaki się połączyły.
Komentarze do przepisu (1)

renka 29 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam,pycha :)))1 Kto głosował? | Odpowiedz