Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z grzybami

Śledzie z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14973

Dodano:

Odsłon: 1855

Z dodatkiem szprotek wędzonych smakują wybornie.

Składniki

  • płaty śledziowe w oleju 1 kg
  • Cebula biała 1/2 kg
  • grzyby suszone 5 dag
  • korniszon 1 szt
  • Koncentrat pomidorowy 1/2 szklanki
  • szprotki wędzone - kilka szt
  • pieprz i cukier do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby namoczyć i ugotować w tej samej wodzie, odsączyć i zmiksować z korniszonem, szprotkami i cebulą. Przyprawić do smaku, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Po czym dodać do śledzi, wymieszać i ułożyć ciasno w słoikach. Wstawić do lodówki na jeden dzień i możemy podawać na stół Wigilijny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń