Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie z jajeczkami

Śledzie z jajeczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 517 Ocena: 10168

Dodano:

Odsłon: 4240

Smaki doskonale się uzupełniają. Przystawka zagości u mnie na Świątecznym stole.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyłam parę godzin w filtrowanej wodzie. Jaja ugotowałam 3 minuty w osolonej wodzie.

    Jeśli sos będzie wystarczająco bogaty to nie trzeba wcześniej macerowac śledzi w oleju i cebuli. Jeśli chcemy zrobić lżejszy sos na śmietanie to polecam wcześniej włożyć śledzie na parę godzin do oleju.

    Śledzie pokroiłam w paseczki, jaja obrałam i pokroiłam na pół a cebule w piórka.
    Wymieszałam majonez ze śmietaną i musztardą, dodałam sporo pieprzu.
    Sos dodałam do śledzi i jajek.

    Zaletą użycia jajek przepiórczych jest zdrowie, ładny efekt i możliwość skomponowania niewielkich porcji.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (37)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń