Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki doskonale się uzupełniają. Przystawka zagości u mnie na Świątecznym stole.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2889
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3965
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 644
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2889
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3965
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 644
Składniki
Śledzie wymoczyłam parę godzin w filtrowanej wodzie. Jaja ugotowałam 3 minuty w osolonej wodzie. Jeśli sos będzie wystarczająco bogaty to nie trzeba wcześniej macerowac śledzi w oleju i cebuli. Jeśli chcemy zrobić lżejszy sos na śmietanie to polecam wcześniej włożyć śledzie na parę godzin do oleju. Śledzie pokroiłam w paseczki, jaja obrałam i pokroiłam na pół a cebule w piórka. Wymieszałam majonez ze śmietaną i musztardą, dodałam sporo pieprzu. Sos dodałam do śledzi i jajek. Zaletą użycia jajek przepiórczych jest zdrowie, ładny efekt i możliwość skomponowania niewielkich porcji. Smacznego :)