Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w niespotykanej wersji. Ciekawa alternatywa dla śledzi w oleju czy pod pierzynką.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Śledzie pokrój na małe kawałki. Jajka pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Majonez wymieszaj ze śmietaną, dodaj przyprawę curry, cukier i sok z pomarańczy. Dodaj cebulę, wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i solą. W misce układaj kolejno śledzie, jajka, rodzynki. Zalej sosem. Ozdób posiekaną natką pietruszki.