Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w niespotykanej wersji. Ciekawa alternatywa dla śledzi w oleju czy pod pierzynką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10724
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4810
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 926
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9159
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1354
Składniki
Rodzynki zalej wrzątkiem. Śledzie pokrój na małe kawałki. Jajka pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Majonez wymieszaj ze śmietaną, dodaj przyprawę curry, cukier i sok z pomarańczy. Dodaj cebulę, wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i solą. W misce układaj kolejno śledzie, jajka, rodzynki. Zalej sosem. Ozdób posiekaną natką pietruszki.