Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowujesz śledzie na święta? Można zrobić to na setki sposobów. Jeśli chcesz, by były słodko-kwaśne z nutą pikanterii, wypróbuj przepis na śledzie z papryką!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3104
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3104
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 143
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Namocz filety śledziowe w zimnej wodzie. Mocz do chwili, aż staną się odpowiedni słone. Co około pół godziny wymień wodę na świeżą. Wymoczone filety osusz i pokrój na kawałki.
Pokrój paprykę w paseczki, a cebule w półplasterki.
Rozgrzej na patelni olej. Podsmaż na nim cebulę wraz z przyprawami – słodką papryką, pieprzem, liskami laurowymi i zielem angielskim.
Gdy cebula zmięknie, dodaj na patelnię passatę pomidorową, paprykę konserwową i majeranek. Duś przez kilka minut, po czym dodaj ocet i cukier. Duś jeszcze przez chwilę. Ostudź.
Wyłóż część zalewy na talerz lub półmisek. Przełóż na nią pokrojone filety śledziowe. Resztę zalewy wyłóż na śledzie. Wstaw je do lodówki na co najmniej dobę.