Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5465
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1036
Pyszne. Szybko i łatwo się je robi. A później... do deserów, do ciast, do zaj...
Odsłon: 5465
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 1036
Składniki
Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Pieczarki odsączamy z zalewy, przekrawamy na połówki. W misce połączyć śledzie, cebulę, pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy oraz olej, wymieszać. Doprawić pieprzem do smaku. Następnie całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać. Przed podaniem dodać posiekaną natkę pietruszki.
Do śledzi dodałam też marynowaną z pieczarkami marchewkę oraz cebulę.