Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 33
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 131
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 33
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 131
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 184
Składniki
Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Pieczarki odsączamy z zalewy, przekrawamy na połówki. W misce połączyć śledzie, cebulę, pieczarki, ziele angielskie, liść laurowy oraz olej, wymieszać. Doprawić pieprzem do smaku. Następnie całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać. Przed podaniem dodać posiekaną natkę pietruszki.
Do śledzi dodałam też marynowaną z pieczarkami marchewkę oraz cebulę.