Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie podajemy na różne sposoby. Szczególnie na Wigilię fantazja nasza nie zna granic. Polecam śledzie z pomarańczą
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15807
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4785
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 495
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15807
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4785
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 495
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ( albo w mleku ) ok. 2 godz. Osuszyć na papierowych ręcznikach. Pomarańczę dokładnie wyszorować i odkroić 3 plasterki. Pozostałą część obrać i pokroić w kostkę. Małe jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cebulkę i ogórka konserwowego także pokroić w drobną kostkę. Pomieszać razem pomarańczę, jabłko, cebulę, ogórka i dodać majonez, jogurt, szczyptę cukru, sok z cytryny i pomarańczy, sól do smaku. Śledzie zwinąć w rolki, pozostawiając w środku dziurkę i ustawić na plasterkach pomarańczy. Można sobie pomóc wykałaczkami. Do środka nałożyć przygotowany sos. Posypać kolorowym pieprzem w ziarnach i udekorować piórkami koperku. Schłodzić.
Smacznego