Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie podajemy na różne sposoby. Szczególnie na Wigilię fantazja nasza nie zna granic. Polecam śledzie z pomarańczą
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 566
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1390
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 306
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 42
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 566
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1390
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 306
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ( albo w mleku ) ok. 2 godz. Osuszyć na papierowych ręcznikach. Pomarańczę dokładnie wyszorować i odkroić 3 plasterki. Pozostałą część obrać i pokroić w kostkę. Małe jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cebulkę i ogórka konserwowego także pokroić w drobną kostkę. Pomieszać razem pomarańczę, jabłko, cebulę, ogórka i dodać majonez, jogurt, szczyptę cukru, sok z cytryny i pomarańczy, sól do smaku. Śledzie zwinąć w rolki, pozostawiając w środku dziurkę i ustawić na plasterkach pomarańczy. Można sobie pomóc wykałaczkami. Do środka nałożyć przygotowany sos. Posypać kolorowym pieprzem w ziarnach i udekorować piórkami koperku. Schłodzić.
Smacznego