Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie podajemy na różne sposoby. Szczególnie na Wigilię fantazja nasza nie zna granic. Polecam śledzie z pomarańczą
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4124
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416253
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2824
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4124
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416253
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2824
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ( albo w mleku ) ok. 2 godz. Osuszyć na papierowych ręcznikach. Pomarańczę dokładnie wyszorować i odkroić 3 plasterki. Pozostałą część obrać i pokroić w kostkę. Małe jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cebulkę i ogórka konserwowego także pokroić w drobną kostkę. Pomieszać razem pomarańczę, jabłko, cebulę, ogórka i dodać majonez, jogurt, szczyptę cukru, sok z cytryny i pomarańczy, sól do smaku. Śledzie zwinąć w rolki, pozostawiając w środku dziurkę i ustawić na plasterkach pomarańczy. Można sobie pomóc wykałaczkami. Do środka nałożyć przygotowany sos. Posypać kolorowym pieprzem w ziarnach i udekorować piórkami koperku. Schłodzić.
Smacznego