Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie podajemy na różne sposoby. Szczególnie na Wigilię fantazja nasza nie zna granic. Polecam śledzie z pomarańczą
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 886
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 886
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2127
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ( albo w mleku ) ok. 2 godz. Osuszyć na papierowych ręcznikach. Pomarańczę dokładnie wyszorować i odkroić 3 plasterki. Pozostałą część obrać i pokroić w kostkę. Małe jabłko obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cebulkę i ogórka konserwowego także pokroić w drobną kostkę. Pomieszać razem pomarańczę, jabłko, cebulę, ogórka i dodać majonez, jogurt, szczyptę cukru, sok z cytryny i pomarańczy, sól do smaku. Śledzie zwinąć w rolki, pozostawiając w środku dziurkę i ustawić na plasterkach pomarańczy. Można sobie pomóc wykałaczkami. Do środka nałożyć przygotowany sos. Posypać kolorowym pieprzem w ziarnach i udekorować piórkami koperku. Schłodzić.
Smacznego