Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzik korzennny z suszonymi pomidorami i żurawiną

Śledzik korzennny z suszonymi pomidorami i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2757

Dodano:

Odsłon: 1192

I ponownie śledzik tym razem z korzenną nutą

Składniki

  • 7 - 8 płatów śledziowych solonych
  • Marynata:
  • Olej rzepakowy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka mielonego goździka
  • 1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej
  • 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego
  • 0,5 łyżeczki mielonego imbiru
  • pieprz czytrynowy
  • Suszone pomidory ok 10 platerków
  • ok 20 szt suszonej żurawiny
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śledzik korzennny z suszonymi pomidorami i żurawiną

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w wodzie ok. 3-4 godzin.
    Po tym czasie odsączamy i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą.
    Odstawiamy najlepiej na noc.
    Po tym czasie przekładamy do słoika śledzie kilka plasterków suszonych pomidorów oraz kilka szt żurawiny. I tak na przemian do zapełnienia słoika.
    Zalewamy pozostałą marynatą i odstawiamy do lodówki aby się schłodziło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń