Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam tę ślimaczki. Świetna przekąska. Dodatki można dodać jak kto lubi. Robię z tego ciasta również paszteciki. Na drugi dzień można spokojnie odgrzać w piekarniku i nie tracą na świeżości. Można zamrozić, a później odgrzewać. Naprawdę super
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2231
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 156
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2231
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 156
Składniki
Margarynę roztopić i zostawić do wystudzenia. Drożdże wkruszyć do mleka, dodać cukier i wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól, zaczyn drożdżowy i jajka. Wymieszać. Na koniec, powoli wlewać roztopioną margarynę. Wyrobić ręcznie, lub mikserem z hakami. Nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia.
Cebulę pokroić w pióra. Podsmażyć na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki, dodać do cebuli, na koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Podsmażyć, aż woda z pieczarek odparuje
Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na cztery części. Każdą część, rozwałkować na prostokąt. Posmarować keczupem, posypać utartym serem, następnie ułożyć pieczarki i salami, lub tuńczyka. Dodatki według uznania. Co kto lubi. Ja zrobiłam dwie z salami, a dwie z tuńczykiem.
Po wyłożeniu dodatków, ciasto zawinąć w roladę .Następnie, pokroić na wąskie kawałki.
Gotowe ślimaczki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, 30 minut.