Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo polecam tę ślimaczki. Świetna przekąska. Dodatki można dodać jak kto lubi. Robię z tego ciasta również paszteciki. Na drugi dzień można spokojnie odgrzać w piekarniku i nie tracą na świeżości. Można zamrozić, a później odgrzewać. Naprawdę super
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
Margarynę roztopić i zostawić do wystudzenia. Drożdże wkruszyć do mleka, dodać cukier i wymieszać. Mąkę wsypać do miski, dodać sól, zaczyn drożdżowy i jajka. Wymieszać. Na koniec, powoli wlewać roztopioną margarynę. Wyrobić ręcznie, lub mikserem z hakami. Nakryć ściereczką i odstawić na około godzinę do wyrośnięcia.
Cebulę pokroić w pióra. Podsmażyć na maśle. Pieczarki pokroić w plasterki, dodać do cebuli, na koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Podsmażyć, aż woda z pieczarek odparuje
Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Podzielić na cztery części. Każdą część, rozwałkować na prostokąt. Posmarować keczupem, posypać utartym serem, następnie ułożyć pieczarki i salami, lub tuńczyka. Dodatki według uznania. Co kto lubi. Ja zrobiłam dwie z salami, a dwie z tuńczykiem.
Po wyłożeniu dodatków, ciasto zawinąć w roladę .Następnie, pokroić na wąskie kawałki.
Gotowe ślimaczki, układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni, 30 minut.