Do góry

Przekąski Przepis na:

Ślimaczki szynką i serem

Ślimaczki szynką i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1169

Dodano:

Odsłon: 12997

szybka przekąska z ciasta francuskiego

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • wędlina 20 dag
  • ser żółty 20 dag
  • jajko 1 szt
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 220', ciasto rozłożyć, ułożyć na nim wędlinę i ser, zwinąć w roladę, pokroić na 2 cm kawałki, ułożyć na blaszkę, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec ok 20-25 min. Można podawać polane keczupem lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

szakra 11 listopada 2015 Rewelacyjna "ślimaczki", ale dopełnieniem jest sos czosnkowy własnej roboty :-D

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń