Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w wykonaniu. Bardzo smaczna przekąska na ciepło jak i na zimno. Podana w towarzystwie sosu czosnkowego smakuje wybornie.
blaszka, papier do pieczenia, nóż, miseczka na sos,
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12358
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13245
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5516
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12358
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13245
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5516
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować keczupem nałożyć plasterki sera żółtego, a na ser szynkę lub salami, a można i to i to jak ktoś lubi. Ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry czyli tak zwane ślimaczki o szerokości do 1,5 cm. Poukładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. ( ułożyć na płasko ). Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15 -20 minut. Podawać z sosem czosnkowym . Sos czosnkowy; Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą.