Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w wykonaniu. Bardzo smaczna przekąska na ciepło jak i na zimno. Podana w towarzystwie sosu czosnkowego smakuje wybornie.
blaszka, papier do pieczenia, nóż, miseczka na sos,
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4600
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8310
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 468
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować keczupem nałożyć plasterki sera żółtego, a na ser szynkę lub salami, a można i to i to jak ktoś lubi. Ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry czyli tak zwane ślimaczki o szerokości do 1,5 cm. Poukładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. ( ułożyć na płasko ). Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15 -20 minut. Podawać z sosem czosnkowym . Sos czosnkowy; Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą.