Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w wykonaniu. Bardzo smaczna przekąska na ciepło jak i na zimno. Podana w towarzystwie sosu czosnkowego smakuje wybornie.
blaszka, papier do pieczenia, nóż, miseczka na sos,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2452
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3398
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2178
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2452
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3398
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2178
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować keczupem nałożyć plasterki sera żółtego, a na ser szynkę lub salami, a można i to i to jak ktoś lubi. Ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry czyli tak zwane ślimaczki o szerokości do 1,5 cm. Poukładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. ( ułożyć na płasko ). Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15 -20 minut. Podawać z sosem czosnkowym . Sos czosnkowy; Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą.