Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w wykonaniu. Bardzo smaczna przekąska na ciepło jak i na zimno. Podana w towarzystwie sosu czosnkowego smakuje wybornie.
blaszka, papier do pieczenia, nóż, miseczka na sos,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1378
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1593
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1378
Składniki
Ciasto francuskie rozłożyć, posmarować keczupem nałożyć plasterki sera żółtego, a na ser szynkę lub salami, a można i to i to jak ktoś lubi. Ciasto zwinąć w rulon, pokroić w plastry czyli tak zwane ślimaczki o szerokości do 1,5 cm. Poukładać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. ( ułożyć na płasko ). Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor około 15 -20 minut. Podawać z sosem czosnkowym . Sos czosnkowy; Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą.