Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2142
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 222
Składniki
Pieczarki i cebule kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle aż się ładnie zarumieni, doprawiamy pieprzem, solą i magii. Do osobnej miski wsypujemy kukurydze, pokrojoną paprykę, ser, szynkę, ostudzone pieczarki i keczup. Dokładnie mieszamy. Ciasto rozwijamy i smarujemy farszem zostawiając trochę wolnego brzegu, który smarujemy wodą. Ciasto zawijamy w rulon i kroimy na 2-3cm ślimaczki. Układamy na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni, góra-dół i pieczemy 15-20min.