Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza przekąska na karnawałową imprezę? Oto ona ;) Słodko słone połączenie smaków, które urzeka smakiem i prostotą wykonania. Słodkie śliwki i daktyle w połączeniu z chrupiącym, aromatycznym, wędzonym boczkiem i delikatnym, a zarazem wyrazistym serem pleśniowym tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 28
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 152
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 127
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 38
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 124
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 28
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 152
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 127
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 38
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 124
Składniki
Śliwki i daktyle ponacinać, nadziać kawałkiem sera pleśniowego i zawinąć w plastry boczku. Spiąć wykałaczkami.
Zapiekać w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka górna) ok. 15 minut lub do czasu, aż tłuszcz z boczku się wytopi, a boczek będzie chrupiący i zarumieniony. Po upieczeniu posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.