Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza przekąska na karnawałową imprezę? Oto ona ;) Słodko słone połączenie smaków, które urzeka smakiem i prostotą wykonania. Słodkie śliwki i daktyle w połączeniu z chrupiącym, aromatycznym, wędzonym boczkiem i delikatnym, a zarazem wyrazistym serem pleśniowym tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457479
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1386
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2212
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457479
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1386
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2212
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 560
Składniki
Śliwki i daktyle ponacinać, nadziać kawałkiem sera pleśniowego i zawinąć w plastry boczku. Spiąć wykałaczkami.
Zapiekać w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka górna) ok. 15 minut lub do czasu, aż tłuszcz z boczku się wytopi, a boczek będzie chrupiący i zarumieniony. Po upieczeniu posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.