Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza przekąska na karnawałową imprezę? Oto ona ;) Słodko słone połączenie smaków, które urzeka smakiem i prostotą wykonania. Słodkie śliwki i daktyle w połączeniu z chrupiącym, aromatycznym, wędzonym boczkiem i delikatnym, a zarazem wyrazistym serem pleśniowym tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 210
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40384
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5225
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 210
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40384
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5225
Składniki
Śliwki i daktyle ponacinać, nadziać kawałkiem sera pleśniowego i zawinąć w plastry boczku. Spiąć wykałaczkami.
Zapiekać w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka górna) ok. 15 minut lub do czasu, aż tłuszcz z boczku się wytopi, a boczek będzie chrupiący i zarumieniony. Po upieczeniu posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.