Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsza przekąska na karnawałową imprezę? Oto ona ;) Słodko słone połączenie smaków, które urzeka smakiem i prostotą wykonania. Słodkie śliwki i daktyle w połączeniu z chrupiącym, aromatycznym, wędzonym boczkiem i delikatnym, a zarazem wyrazistym serem pleśniowym tworzą prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 58
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 58
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 82
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
Śliwki i daktyle ponacinać, nadziać kawałkiem sera pleśniowego i zawinąć w plastry boczku. Spiąć wykałaczkami.
Zapiekać w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka górna) ok. 15 minut lub do czasu, aż tłuszcz z boczku się wytopi, a boczek będzie chrupiący i zarumieniony. Po upieczeniu posypać podprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.