Przekąski Przepis na:
1-2 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
ciasto: z wody , mleka , cukru , soli , drożdży , 1 szklanki mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie dodać resztę składników zagnieść ciasto , wyrabiać tak długo aż będzie odstawać od rąk, odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką, gdy podrośnie nabierać kawałki ciasta, i dawać w środek śliwki i łyżeczkę cukru. zawjać bułeczki. i układać na wysmarowaną formę olejem i odstawić niech wyrosną i piec na złoty kolor i po wyciągnięciu z piekarnika gorące smarować lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru i 3 łyżek ciepłej wody. można polać dowolną polewą
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

mokona6 05 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
WŁAŚNIE PRZEŁYKAM ŚLINĘ:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

akamyll 02 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
mmm, śliwki i czekolada ... jak to wygląda! grzechu warta taka bułeczka ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 01 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Wygląda przepięknie))0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziak 01 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ale ładnie udekorowana ta bułeczka, wygląda mega apetycznie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz