Do góry

Przekąski Przepis na:

Słoik do pracy: owoce w tapioce jeszcze w pierzynce

Słoik do pracy: owoce w tapioce jeszcze w pierzynce

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2155

Dodano:

Odsłon: 408

szybko, zdrowo, owocowo i drugie śniadanie w 5 minut gotowe

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do "słoika do pracy" pakuję opakowanie jogurtu naturalnego i łyżkę serka mascarpone.

  2. Wykorzystuję deser, który został z poprzedniego dnia: owoce w tapioce, czyli domowy kisiel z mrożonych wiśni i mąki z tapioki (https://smaker.pl/przepis-owoce-w-tapioce-wisnie,123660,domowapiwniczka.html ).
    Pakuję go do słoika jako kolejną warstwę.
    ... i nie byłabym sobą, gdybym zapomniała o aronii... ale to opcja dodatkowa - podstawowym smakiem są wiśnie.

  3. Wsypuję rozdrobnione w moździerzu orzechy włoskie.
    Zakręcam słoik i lecę do roboty :) W porze lunch-u mnie uratuje!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń