Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dekoracyjne, dobry pomysl na impreze :) przepis na ok 40 korpusow. nadzienie- jakakolwiek salatka, na ktora mamy ochote, u mnie warzywna z wedlinka :))
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1474
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7368
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2865
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1474
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7368
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2865
Składniki
z maki, proszku, jajka, margaryny, i przypraw zagniesc ciasto- jesli jest za twarde, dodac mleko. zagniecione ciasto wstawic na 1h do lodowki. po tym czasie wyjac, rozwalkowac, wylepic foremki do babeczek, piec ok 10 min w temp. 160 stopni. upieczone wyjac, ostudzic.
salatka: warzywa ugotowac, pokroic w kostke, dodac pokrojone jajko i wedline, doprawic majonezem, musztarda, sola i pieprzem.
korpusy najlepiej napelnic kilka godzin przed podaniem. w zamknietej puszcze mozna je przechowywac ok 2 tygodni.
smacznego