Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dekoracyjne, dobry pomysl na impreze :) przepis na ok 40 korpusow. nadzienie- jakakolwiek salatka, na ktora mamy ochote, u mnie warzywna z wedlinka :))
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 350
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4953
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 115
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 350
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4953
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 115
Składniki
z maki, proszku, jajka, margaryny, i przypraw zagniesc ciasto- jesli jest za twarde, dodac mleko. zagniecione ciasto wstawic na 1h do lodowki. po tym czasie wyjac, rozwalkowac, wylepic foremki do babeczek, piec ok 10 min w temp. 160 stopni. upieczone wyjac, ostudzic.
salatka: warzywa ugotowac, pokroic w kostke, dodac pokrojone jajko i wedline, doprawic majonezem, musztarda, sola i pieprzem.
korpusy najlepiej napelnic kilka godzin przed podaniem. w zamknietej puszcze mozna je przechowywac ok 2 tygodni.
smacznego