Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, slona przekaska z niespodzianka- w srodku kazdej kuleczki kryje sie solony orzeszek ziemny :)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Make wsypac do miski, dodac pokrojona na mniejsze kawalki margaryne, posolic, dodac zoltko i zagniesc ciasto- w razie potrzeby dodac mleko. Ciasto podzielic na 7 rownych czesci, kazda czesc na okolo 10 kawalkow. Kawalek ciasta rozplaszczyc w dloniach, polozyc na nim orzeszek i uformowac kulke. Podobnie uformowac pozostale kawalki ciasta.
Bialko lekko ubic. Kazda kulke moczyc w bialku, potem w sezamie- dokladnie z kazdej strony, aby dobrze sie zalepil. Ukladac kulki na nieposmarowanej tluszczem blaszce, piec ok 30 minut w 180 stopniach (do zezlocenia).