Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, slona przekaska z niespodzianka- w srodku kazdej kuleczki kryje sie solony orzeszek ziemny :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10323
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12767
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4532
Składniki
Make wsypac do miski, dodac pokrojona na mniejsze kawalki margaryne, posolic, dodac zoltko i zagniesc ciasto- w razie potrzeby dodac mleko. Ciasto podzielic na 7 rownych czesci, kazda czesc na okolo 10 kawalkow. Kawalek ciasta rozplaszczyc w dloniach, polozyc na nim orzeszek i uformowac kulke. Podobnie uformowac pozostale kawalki ciasta.
Bialko lekko ubic. Kazda kulke moczyc w bialku, potem w sezamie- dokladnie z kazdej strony, aby dobrze sie zalepil. Ukladac kulki na nieposmarowanej tluszczem blaszce, piec ok 30 minut w 180 stopniach (do zezlocenia).