Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, slona przekaska z niespodzianka- w srodku kazdej kuleczki kryje sie solony orzeszek ziemny :)
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 63
Składniki
Make wsypac do miski, dodac pokrojona na mniejsze kawalki margaryne, posolic, dodac zoltko i zagniesc ciasto- w razie potrzeby dodac mleko. Ciasto podzielic na 7 rownych czesci, kazda czesc na okolo 10 kawalkow. Kawalek ciasta rozplaszczyc w dloniach, polozyc na nim orzeszek i uformowac kulke. Podobnie uformowac pozostale kawalki ciasta.
Bialko lekko ubic. Kazda kulke moczyc w bialku, potem w sezamie- dokladnie z kazdej strony, aby dobrze sie zalepil. Ukladac kulki na nieposmarowanej tluszczem blaszce, piec ok 30 minut w 180 stopniach (do zezlocenia).