Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać nim lody, domowe gofry lub zajadać z owocami. Jest prosty w przygotowaniu i przede wszystkim mimo sporej ilości cukru, zdrowszy od sklepowych produktów, w których możemy znaleźć prócz słodzika syrop glukozowo-fruktozowy.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3851
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 994
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34231
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Do garnka wsyp cukier. Podgrzewaj go na niewielkim ogniu do czasu całkowitego rozpuszczenia.
Następie dodaj masło i mieszaj energicznie, aż składniki się połączą.
W kolejnym kroku wlej śmietankę, zmniejsz odrobinę moc palnika, masa może mocno bulgotać, ponownie mieszaj do połączenia się składników.
Gotowy karmel zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Przed przełożeniem do słoiczka posól.
Gotowy karmel przechowuj w lodówce do 3 tygodni.