Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać nim lody, domowe gofry lub zajadać z owocami. Jest prosty w przygotowaniu i przede wszystkim mimo sporej ilości cukru, zdrowszy od sklepowych produktów, w których możemy znaleźć prócz słodzika syrop glukozowo-fruktozowy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6533
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240160
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2318
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 373
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6533
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240160
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2318
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 373
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Do garnka wsyp cukier. Podgrzewaj go na niewielkim ogniu do czasu całkowitego rozpuszczenia.
Następie dodaj masło i mieszaj energicznie, aż składniki się połączą.
W kolejnym kroku wlej śmietankę, zmniejsz odrobinę moc palnika, masa może mocno bulgotać, ponownie mieszaj do połączenia się składników.
Gotowy karmel zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Przed przełożeniem do słoiczka posól.
Gotowy karmel przechowuj w lodówce do 3 tygodni.