Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słony karmel to znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju deserów. Możesz polać nim lody, domowe gofry lub zajadać z owocami. Jest prosty w przygotowaniu i przede wszystkim mimo sporej ilości cukru, zdrowszy od sklepowych produktów, w których możemy znaleźć prócz słodzika syrop glukozowo-fruktozowy.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 465
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Składniki
Do garnka wsyp cukier. Podgrzewaj go na niewielkim ogniu do czasu całkowitego rozpuszczenia.
Następie dodaj masło i mieszaj energicznie, aż składniki się połączą.
W kolejnym kroku wlej śmietankę, zmniejsz odrobinę moc palnika, masa może mocno bulgotać, ponownie mieszaj do połączenia się składników.
Gotowy karmel zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia.
Przed przełożeniem do słoiczka posól.
Gotowy karmel przechowuj w lodówce do 3 tygodni.