Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1656
Dodano: 04.06.2010
Odsłon: 34995
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
słoninę pokroić w drobną kostkę lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa ( ja kroję w kostkę),wysmażyć jasno złote skwarki,po czym dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.Zamieszać,chwilkę po smażyć i dodać pokrojoną w kostkę,obraną ze skórki kiełbasę i przyprawy,smażyć
Gdy cebula będzie miała jasno złoty kolor a skwarki będą chrupiące zdjąć z ognia i przelać do słoiczka lub innego naczynia i pozostawić w chłodnym miejscu żeby zastygł
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

madziak 04 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Do tego ogórek kiszony albo pokrojona cebulka- niebo w gębie :)15 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 04 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
Pyszny jest taki smalec! Dobrze też smakuje z boczkiem wędzonym.14 Kto głosował? | Odpowiedz