Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smalec zawsze najlepszy jest domowej roboty,idealny do smarowania chlebka
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 209
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 111
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27897
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 209
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 111
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27897
Składniki
słoninę pokroić w drobną kostkę lub zemleć w maszynce do mielenia mięsa ( ja kroję w kostkę),wysmażyć jasno złote skwarki,po czym dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.Zamieszać,chwilkę po smażyć i dodać pokrojoną w kostkę,obraną ze skórki kiełbasę i przyprawy,smażyć
Gdy cebula będzie miała jasno złoty kolor a skwarki będą chrupiące zdjąć z ognia i przelać do słoiczka lub innego naczynia i pozostawić w chłodnym miejscu żeby zastygł