Do góry

Przekąski Przepis na:

Smalec z fasoli

Smalec z fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 418

Dodano:

Odsłon: 1860

To idealne smarowidło do chleba na czas kryzysu. Smalec z fasoli, który ostatnio jest bardzo popularny, wcale nie jest nowym wynalazkiem – ten przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1941 roku. Pyszne, proste i tanie. Po więcej kryzysowych przepisów zapraszam na mojego bloga

Składniki

  • 150 g suchej fasoli
  • 250 g cebuli
  • olej lub smalec do smażenia
  • sól, pieprz, majeranek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smalec z fasoli

Przygotowanie

  1. Fasolę zalać wodą i moczyć przez noc. Następnego dnia ugotować do miękkości w osolonej wodzie.

    Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu lub oleju.

    Ugotowaną fasolę zblendować na gładką pastę, dodać cebulę i przyprawy, wymieszać. Podawać z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń