Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealne smarowidło do chleba na czas kryzysu. Smalec z fasoli, który ostatnio jest bardzo popularny, wcale nie jest nowym wynalazkiem – ten przepis pochodzi z książki kucharskiej z 1941 roku. Pyszne, proste i tanie. Po więcej kryzysowych przepisów zapraszam na mojego bloga
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 662
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1303
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 662
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1303
Składniki
Fasolę zalać wodą i moczyć przez noc. Następnego dnia ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na smalcu lub oleju. Ugotowaną fasolę zblendować na gładką pastę, dodać cebulę i przyprawy, wymieszać. Podawać z pieczywem.