Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy wiedzą, że smalec można przyrządzić z jabłkami:) Moja Babcia tylko taki robiła:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8139
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1173
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9913
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4543
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 567
Składniki
Słoninę mielimy, ale można oczywiście też bardzo drobniutko ją pokroić. Wrzucamy do rondla o grubym spodzie. Smażymy. Po około 15 minutach smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i boczek. Na bardzo malutkim gazie smażymy kolejne 10 minut. Wtedy dodajemy jabłka pokrojone w kostkę. Kiedy jabłka będą już się szklić, wtedy dodaję wszystkie przyprawy. Sól, pieprz, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gotowe:) Smalec przekładamy do słoików lub do miseczek.