Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy wiedzą, że smalec można przyrządzić z jabłkami:) Moja Babcia tylko taki robiła:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3777
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1301
Składniki
Słoninę mielimy, ale można oczywiście też bardzo drobniutko ją pokroić. Wrzucamy do rondla o grubym spodzie. Smażymy. Po około 15 minutach smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i boczek. Na bardzo malutkim gazie smażymy kolejne 10 minut. Wtedy dodajemy jabłka pokrojone w kostkę. Kiedy jabłka będą już się szklić, wtedy dodaję wszystkie przyprawy. Sól, pieprz, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gotowe:) Smalec przekładamy do słoików lub do miseczek.