Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3761
Dodano: 15.08.2011
Odsłon: 13464
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Słoninę mielimy, ale można oczywiście też bardzo drobniutko ją pokroić. Wrzucamy do rondla o grubym spodzie. Smażymy. Po około 15 minutach smażenia dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i boczek. Na bardzo malutkim gazie smażymy kolejne 10 minut. Wtedy dodajemy jabłka pokrojone w kostkę. Kiedy jabłka będą już się szklić, wtedy dodaję wszystkie przyprawy. Sól, pieprz, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gotowe:) Smalec przekładamy do słoików lub do miseczek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

amidalla 19 września 2011Zgłoś do usunięcia
Powodzenia:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

agniesia76 19 września 2011Zgłoś do usunięcia
robie ;0)5 Kto głosował? | Odpowiedz

ulciaa 05 września 2011Zgłoś do usunięcia
uwielbiam taki smalczyk i robie tak samo5 Kto głosował? | Odpowiedz