Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite wątróbki indycze smażone z cebulką doprawione pieprzem i solą, podane z pieczywem jako ciepła przekąska.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 53
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Oczyszczone z błon i ścięgien wątróbki moczymy w zimnej wodzie kilka razy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę doprawioną do smaku solą i ziołowym pieprzem. Smażymy do lekko słomkowego koloru. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone z błon, panierowane w mące wątróbki kilka razy przewracając je na patelni. Gdy wątróbki będą usmażone dodajemy do nich usmażoną cebulę, całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy na małym ogniu. Usmażone wątróbki podajemy z pieczywem, najlepiej domowego wypieku jako ciepłą przekąskę. Smacznego !!!