Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite wątróbki indycze smażone z cebulką doprawione pieprzem i solą, podane z pieczywem jako ciepła przekąska.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 144
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 144
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2824
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Oczyszczone z błon i ścięgien wątróbki moczymy w zimnej wodzie kilka razy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na rozgrzanym tłuszczu smażymy pokrojoną w ćwierć plastry cebulę doprawioną do smaku solą i ziołowym pieprzem. Smażymy do lekko słomkowego koloru. Na drugiej patelni smażymy oczyszczone z błon, panierowane w mące wątróbki kilka razy przewracając je na patelni. Gdy wątróbki będą usmażone dodajemy do nich usmażoną cebulę, całość mieszamy i chwilę jeszcze dusimy na małym ogniu. Usmażone wątróbki podajemy z pieczywem, najlepiej domowego wypieku jako ciepłą przekąskę. Smacznego !!!