Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na złociste, bezglutenowe kulki z sera mozzarella. Są chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Mogą być serwowane jako samodzielna przekąska lub dodatek do sałatek i dań głównych. Do ich przygotowania wystarczą tylko 4 proste składniki.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1163
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 129
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 447
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 68
Składniki
KROK 1. Ser mozzarella w kawałku ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy mąkę kukurydzianą, jajko oraz 2 szczypty soli.
Wszystko dokładnie zagniatamy, a z powstałej masy formujemy w dłoniach kulki o średnicy około 2 cm.
Smażymy kilka minut na głębokim tłuszczu (do zarumienienia). Kulki wyciągamy łyżką cedzakową i układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.
Podczas smażenia kuleczki powiększą swoją objętość. Warto je kilka razy przemieszać. Po usmażeniu powinny mieć złocistą i chrupiącą skórkę, a w środku być mięciutkie.