Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane pieczarki to doskonała przekąska.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 122
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1414
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 483
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15607
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 122
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1414
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 483
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15607
Składniki
Jajka, musztardę i pieprz rozbełtać. Do drugiej miski wsypać bułkę tarta. Pieczarki obrać. Najlepiej jak są małe. Duże można przekroić na pół.
Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na głębokim oleju.
Zrumienione odsączyć z tłuszczu.
Wodę, cukier, sól i ocet zagotować. Do słoików powkładać usmażone pieczarki. Dodać parę ziarenek ziela angielskiego i parę liści laurowych. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Zalać gorącym wywarem octowym. Przepis jest na trzy słoiki litrowe. Słoiki zamknąć i odstawić. Potrzeba ok.3 tyg , żeby pieczarki zamarynowały się.