Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane pieczarki to doskonała przekąska.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2294
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 359
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 48
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 208
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2294
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 359
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 48
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 208
Składniki
Jajka, musztardę i pieprz rozbełtać. Do drugiej miski wsypać bułkę tarta. Pieczarki obrać. Najlepiej jak są małe. Duże można przekroić na pół.
Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na głębokim oleju.
Zrumienione odsączyć z tłuszczu.
Wodę, cukier, sól i ocet zagotować. Do słoików powkładać usmażone pieczarki. Dodać parę ziarenek ziela angielskiego i parę liści laurowych. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Zalać gorącym wywarem octowym. Przepis jest na trzy słoiki litrowe. Słoiki zamknąć i odstawić. Potrzeba ok.3 tyg , żeby pieczarki zamarynowały się.