Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowane pieczarki to doskonała przekąska.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3927
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19902
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3024
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4226
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3927
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19902
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3024
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4226
Składniki
Jajka, musztardę i pieprz rozbełtać. Do drugiej miski wsypać bułkę tarta. Pieczarki obrać. Najlepiej jak są małe. Duże można przekroić na pół.
Pieczarki obtoczyć w jajku i bułce i smażyć na głębokim oleju.
Zrumienione odsączyć z tłuszczu.
Wodę, cukier, sól i ocet zagotować. Do słoików powkładać usmażone pieczarki. Dodać parę ziarenek ziela angielskiego i parę liści laurowych. Dodać pokrojoną w piórka cebulę. Zalać gorącym wywarem octowym. Przepis jest na trzy słoiki litrowe. Słoiki zamknąć i odstawić. Potrzeba ok.3 tyg , żeby pieczarki zamarynowały się.