Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-03-2023
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8771
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8771
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie: Jajka dokładnie wymieszać z cukrem, mlekiem i śmietaną. Następnie dodać szczyptę soli, wódkę, mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na stolnicy i pokroić go na kwadraty. Ser zetrzeć na tarce, dodać zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki, majonez i dokładnie wymieszać. Kwadraty ciasta nadziewać przygotowanym farszem, starannie zlepiać brzegi. Gotowe chruściki smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO.