Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-03-2023
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 570
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2853
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 309
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 570
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3661
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2853
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 231
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 309
Składniki
Wykonanie: Jajka dokładnie wymieszać z cukrem, mlekiem i śmietaną. Następnie dodać szczyptę soli, wódkę, mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na stolnicy i pokroić go na kwadraty. Ser zetrzeć na tarce, dodać zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki, majonez i dokładnie wymieszać. Kwadraty ciasta nadziewać przygotowanym farszem, starannie zlepiać brzegi. Gotowe chruściki smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO.