Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-03-2023
Smakuje wybornie, polecam ten przepis.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 659
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 107
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1225
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 659
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 107
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1225
Składniki
Wykonanie: Jajka dokładnie wymieszać z cukrem, mlekiem i śmietaną. Następnie dodać szczyptę soli, wódkę, mąkę i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować na stolnicy i pokroić go na kwadraty. Ser zetrzeć na tarce, dodać zmiażdżony czosnek, natkę pietruszki, majonez i dokładnie wymieszać. Kwadraty ciasta nadziewać przygotowanym farszem, starannie zlepiać brzegi. Gotowe chruściki smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z sosem czosnkowym. SMACZNEGO.