Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rydze to jedne z najsmaczniejszych grzybów, szczególnie smażone na patelni, na masełku. To już ostatnie grzybki w tym roku.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15530
Składniki
Rydze dokładnie czyścimy, myjemy, możemy wymoczyć ich przez 30 minut. Wymyte rydze osuszamy w durszlaku. Na patelni rozgrzewamy masło i rozkładamy na całej patelni rydze, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Smażymy do momentu wyparowania wody i przewracamy wszystkie na drugą stronę. Smażymy do lekkiego zarumienienia. Smażone rydze zajadamy z pieczywem. Smacznego !!!