Do góry

Przekąski Przepis na:

Smażone sandwicze

Smażone sandwicze

Autor:

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16577

Dodano:

Odsłon: 5715

Jeśli mamy mało czasu na gotowanie przedstawiam propozycje na szybkie i sycące sandwicze.

Składniki

  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
  • 8 cienkich plasterków bekonu
  • szklanka startego ostrego sera cheddar
  • pomidor pokrojony na cząstki
  • 4 łyzki majonezu
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczek wysmażyłem na średnim ogniu, aż był rumiany i chrupiący.
    Podczas smażenia odwracałem od czasu do czasu. Osączyłem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Cztery kromki chleba posypałem serem, na wierzchu ułożyłem pokrojonego pomidora.( bez nasionek, osączonego z soku na papierowym ręczniku ). Posypałem pieprzem, położyłem 2 plasterki smażonego bekonu. Posypałem resztą sera, przykryłem pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmarowałem majonezem. Rozgrzałem dwie duże patelni. Na każdej ułożyłem po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciążyłem, smażyłem około 2 minuty, aż spód się przyrumienił. Wierzch każdego sandwicza posmarowałem resztą majonezu, odwróciłem majonezem do dołu, smażyłem kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekroiłem sandwicze po przekątnej na połowę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń