Przekąski Przepis na:
Smażone sandwicze

Przepisów i artykułów: 864 Ocena: 16577
Dodano: 27.02.2016
Odsłon: 5715
Składniki
- 4 kromki pełnoziarnistego chleba tostowego
- 8 cienkich plasterków bekonu
- szklanka startego ostrego sera cheddar
- pomidor pokrojony na cząstki
- 4 łyzki majonezu
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Boczek wysmażyłem na średnim ogniu, aż był rumiany i chrupiący.
Podczas smażenia odwracałem od czasu do czasu. Osączyłem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Cztery kromki chleba posypałem serem, na wierzchu ułożyłem pokrojonego pomidora.( bez nasionek, osączonego z soku na papierowym ręczniku ). Posypałem pieprzem, położyłem 2 plasterki smażonego bekonu. Posypałem resztą sera, przykryłem pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmarowałem majonezem. Rozgrzałem dwie duże patelni. Na każdej ułożyłem po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciążyłem, smażyłem około 2 minuty, aż spód się przyrumienił. Wierzch każdego sandwicza posmarowałem resztą majonezu, odwróciłem majonezem do dołu, smażyłem kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekroiłem sandwicze po przekątnej na połowę.
Komentarze do przepisu (2)

GREGORHSPEED 27 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
<36 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 27 lutego 2016Zgłoś do usunięcia
Kuszą widokiem - pychoty :D8 Kto głosował? | Odpowiedz