Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli mamy mało czasu na gotowanie przedstawiam propozycje na szybkie i sycące sandwicze.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1246
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1347
Składniki
Boczek wysmażyłem na średnim ogniu, aż był rumiany i chrupiący. Podczas smażenia odwracałem od czasu do czasu. Osączyłem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Cztery kromki chleba posypałem serem, na wierzchu ułożyłem pokrojonego pomidora.( bez nasionek, osączonego z soku na papierowym ręczniku ). Posypałem pieprzem, położyłem 2 plasterki smażonego bekonu. Posypałem resztą sera, przykryłem pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmarowałem majonezem. Rozgrzałem dwie duże patelni. Na każdej ułożyłem po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciążyłem, smażyłem około 2 minuty, aż spód się przyrumienił. Wierzch każdego sandwicza posmarowałem resztą majonezu, odwróciłem majonezem do dołu, smażyłem kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekroiłem sandwicze po przekątnej na połowę.