Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli mamy mało czasu na gotowanie przedstawiam propozycje na szybkie i sycące sandwicze.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 71
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 71
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Składniki
Boczek wysmażyłem na średnim ogniu, aż był rumiany i chrupiący. Podczas smażenia odwracałem od czasu do czasu. Osączyłem na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Cztery kromki chleba posypałem serem, na wierzchu ułożyłem pokrojonego pomidora.( bez nasionek, osączonego z soku na papierowym ręczniku ). Posypałem pieprzem, położyłem 2 plasterki smażonego bekonu. Posypałem resztą sera, przykryłem pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczów posmarowałem majonezem. Rozgrzałem dwie duże patelni. Na każdej ułożyłem po 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciążyłem, smażyłem około 2 minuty, aż spód się przyrumienił. Wierzch każdego sandwicza posmarowałem resztą majonezu, odwróciłem majonezem do dołu, smażyłem kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekroiłem sandwicze po przekątnej na połowę.